fbpx

Blog

Wat maakt de Tula Explore zo speciaal

tula-explore-draagzak-

Het Amerikaanse merk Tula is super hip, trendy en constant vernieuwend in hun kleuren en patronen. Daarom is het ook niet gek dat dit het aller bekendste merk op draaggebied is. Hun nieuwste ergonomische draagzak is de Tula Explore en in deze blog ga ik je alles vertellen over deze prachtige draagzak.

Nieuw nieuwer nieuwst

De Tula Explore is de allernieuwste draagzak in het Tula assortiment. Waar eigenlijk alle Tula dragers vrijwel gelijk zijn in hun uiterlijk en mogelijkheden, heeft de Tula Explore compleet ander design. Dit is dan ook de reden dat ik de Tula Explore een hele mooie aanvulling vind op ons assortiment.

tula-explore-draagzak-

3 draagposities

Met de Tula Explore kun je op 3 verschillende manieren je kindje dragen; buikdragen met het gezichtje naar je toe, buikdragen met het gezichtje van je af (dit noem je face-forward dragen) en rugdragen. Newborn kindjes draag je ten alle tijden op je buik met het gezichtje naar je toe en als je kindje een half jaar oud is kun je beginnen met rugdragen, maar buikdragen blijft ook altijd gewoon nog een optie bij grotere kindjes. Het is maar net wat jij en je kindje het prettigst vinden.

tula-explore-draagzak-

Buikdragen met het gezichtje van je af

Een andere draagoptie van de Tula Explore is het Face-forward dragen.
In de tijd dat er meer  baby-bungels / niet-ergonomische draagzakken op de markt waren dan ergonomische, keurden veel voorstanders van ergonomisch dragen deze draagmethode af. Het kindje hing namelijk volledig op het kruis, met de beentjes naar beneden, met een rechte rug in de draagzak.

Gelukkig is er nu veel meer voorlichting over ergonomisch dragen en zijn de meeste ouders daarom op de hoogte van het feit dat ergonomisch dragen heel belangrijk is voor een goede heupontwikkeling van je kindje.

Toch zijn er veel ouders die graag hun kindje face-forward dragen. Nu zijn de Tula Explore en de Ergobaby Omni 360 de enige draagzakken waarbij de M-houding en de bolling in de rug gewaarborgd blijft. Deze dragers zijn daarom de beste keuze als je face-forward wilt gaan dragen. Echter is het wel zo dat je kindje het gezichtje niet kan afwenden tijdens het face-forward dragen. Het kijkt immers altijd naar voren. Daarom raad ik je aan de face-forward optie alleen te gebruiken als je kindje het nekje zelfstandig overeind kan houden en ongeveer een half jaar oud. Qua tijdslimiet zou ik zo’n 20 minuten voor de face-forward optie aanhouden. Zo voorkom je dat je kindje overprikkelt raakt. Daarna kun je verder dragen in de normale stand en kan je kindje ook gaan slapen als het moe is.

” Extreem zacht & comfortabel ”

tula-explore-draagzak-

Valt de Tula Explore voor mij af als ik de face-forward optie niet wil gebruiken?

De Tula Explore kan dan evengoed een hele geschikte draagzak voor jou zijn. Het is namelijk zo dat de Tula Explore gemaakt is van extreem zachte, maar toch stevige stof. De stof is zachter dan de stof van de Tula Free to Grow draagzakken. De Tula Explore heeft tijdens het buik-en rugdragen 3 standen die geschikt zijn voor newborn, baby en dreumes. Hij groeit dus mee met je kindje en sluit altijd aan van knieholte tot knieholte, tot aan kledingmaat 86.
De Tula Explore heeft ter hoogte van het nekje van je kindje een zacht kussentje ter ondersteuning van het nekje. Dit hebben de andere Tula dragers niet.

 

tula-explore-draagzak

Dit alles maakt dat de Explore ook zonder de face-forward optie een fantastische drager is en voor ouders die af en toe face-forward willen dragen deze optie wél mogelijk is.

 

Heb je vragen over de Tula Explore, stel ze gerust!

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl