fbpx

Blog

Strikmutsjes; hoe strik je een strikmutsje?

cosilana-strik-mutsjes

Wij verkopen al lange tijd hele fijne strikmutsjes, maar krijgen regelmatig de vraag: wat is een strikmutsje? Hoe strik je een strikmutsje? Waarom gebruik je een strikmutsje? In deze blog leggen we je precies uit hoe en waarom.

Pasgeboren kindje warm houden

Na de geboorte van je kindje krijg je gelijk het advies om je kindje goed op temperatuur te houden. Bij een pasgeborene functioneert de warmteregulatie nog niet goed. Pasgeboren baby’s hebben moeite om hun warmte vast te houden. Daarom is het heel belangrijk dat jij als ouder zorgt dat de temperatuur van je kindje constant blijft. Daarom helpt het enorm als je wol en of wol/zijde kleertjes bij je kindje aantrekt. Wol heeft namelijk de geweldige eigenschap dat de temperatuur goed reguleert.

strikmutsje-hoe-strik-je-een-strikmutsje

Waarom een mutsje bij een baby of pasgeboren kindje?

Het hoofdje van een baby is in verhouding tot het lichaam vrij groot. Ook heeft je baby een open fontanel. Het hoofdje van je baby is dus erg kwetsbaar. Je baby verliest via het hoofd de meeste warmte. Een wollen of wol/zijde mutsje zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. En dat je baby zijn energie volledig kan inzetten om te groeien en ontwikkelen. Ook kan een mutsje je kindje beschermen tegen een overmaat aan prikkels, zoals geluiden en beelden. Het mutsje geeft een geborgen gevoel.

Wat is een strikmutsje?

Een strikmutsje is een rond mutsje dat heel mooi aansluit om het hoofdje van je kindje. Het mutsje heeft lange koorden die je op een speciale manier strikt, zodat hij goed blijft zitten. Een strikmutsje kan je kindje overdag, maar ook ‘ s nachts dragen. In de zomer houdt het mutsje UV straling tegen en in de winter je kunt over het mutsje nog een gewoon mutsje dragen. Of je kiest in de winter voor de wolfleece strikmutsjes.

Waarom kiezen voor een mutsje van wol/zijde?

Een wollen mutsje is heerlijk bij warmte en kou. Wol isoleert, is waterafstotend en kan veel vocht opnemen. Een zijden mutsje zorgt voor bescherming, zonder warm te zijn. Het geeft bescherming tegen prikkels van buitenaf.

Het strikmutsje van wol 70 % en zijde 30% is daarom de meest gebruikelijke. Beide materialen in een mutsje samen is de fijnste combinatie. Katoenen of synthetische mutsjes zijn minder geschikt, omdat ze geen vocht vasthouden en geen warmte reguleren.

strikmutsje-hoe-strik-je-een-strikmutsje

Hoe strik je een strikmutsje?

Als je een strikmutsje veilig wilt strikken heb je een mutsje nodig met lange koorden. Onze mutsjes van Engel natur hebben de langste koorden. Daarna volgen de mutsjes van Cosilana. Bij beiden merken kun je de mutsjes veilig omknopen.

Kruis de koorden van het strikmutsje op de borst of ga direct naar beneden recht onder de armen door en strik op de rug of aan de zijkant. Zo kan je baby veilig slapen of bewegen zonder dat het mutsje voor het gezichtje komt.

  • Zet het mutsje op
  • Kruis de koorden op de borstkas van je baby
  • Ga direct met de koorden onder de armen door naar de rug van je baby
  • Strik afhankelijk van hoeveel koord je overhoudt op de rug, zij of buik af.

strikmutsje-om-doen

Strikmutsje kopen?

Wil je een strikmutsje kopen? Dragen in Schagen heeft een grote collectie strikmutsjes van diverse merken. De merken Cosilana en Engel natur hebben de mooie lange koorden dus deze zijn het beste geschikt. Bekijk alle strikmutsjes.

 

 

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl