fbpx

Blog

Stretchy wrap, Tricot-slen of Rekbare draagdoek?

babylonia-tricot-slen-cool-draagdoek

Stretchy wrap, tricot-slen of rekbare draagdoek?

Het komt allemaal op hetzelfde neer; een draagdoek gemaakt van rekbare tricot stof om je kindje in te dragen. Voor het gemak noem ik het vanaf nu een rekbare draagdoek, omdat dit toch wel de meest gebruikte naam is voor deze soort draagdoeken.

Als ik aan een rekbare draagdoek denk, dan denk ik aan knuffelzachte materialen en uren draagplezier. Wat maakt dat deze draagdoek nu zo geliefd is bij vele ouders? Dat zal ik je vertellen…

Ergonomisch

Gelukkig kiezen steeds meer ouders voor een ergonomische draagdoek of draagzak. Ook de rekbare draagdoek is zo’n ergonomische drager. De stretchy stof van deze draagdoeken vormt zich makkelijk om jou en je kindje heen en zo behoudt je kindje de natuurlijke M-houding. Het bolle ruggetje, de opgetrokken knietjes en het kontje dat iets lager zit dan de knieën, zorgen voor een optimale en gezonde ontwikkeling.

Knopen is een makkie met een rekbare draagdoek!

Ben je nieuw met dragen, of vind je het knopen van een draagdoek best wel een beetje spannend? Dan is een rekbare draagdoek een perfecte om mee te starten, want je knoopt deze draagdoek namelijk helemaal voor en je kindje plaats je pas daarna in de draagdoek. Je hoeft je kindje dus niet vast te houden tijdens het knopen. Dit is niet alleen heel makkelijk, maar ook erg handig als je ergens naar toe wilt met de auto. Je knoopt de draagdoek vooraf om en op de plaats van bestemming hoef je alleen je kindje uit de Maxicosi te halen om in de draagdoek te plaatsen en je bent klaar om te wandelen.

“Onesize dus geschikt voor iedereen”

One size fits all

Je hoeft niet te beslissen welke maat draagdoek je nodig hebt, want rekbare draagdoeken zijn one size fits all en dan bedoel ik ook echt ‘all’ . Met een stoflengte van ongeveer 5 meter kan iedereen knopen met een rekbare draagdoek. Heb je een kleine kledingmaat, weest gerust! Jij knoopt de draagdoek gewoon voor op de buik af. Zo heb je geen last van de extra stof en het staat ook nog eens heel mooi.

Youtube-tutorial

Op Youtube vind je enorm veel knooptutorials; filmpjes waarin (meestal) moeders laten zien hoe je een draagdoek knoopt. Een heel aantal juiste filmpjes, maar helaas staan er ook veel verkeerde voorbeelden online. Let er op dat je een rekbare draagdoek maar op één juiste manier knoopt en dat is de standaard rekbare knooptechniek, die in de gebruikershandleiding staat van je draagdoek, maar ook te vinden is op onze website. Rugdragen is niet mogelijk met een rekbare draagdoek!

Tweedehands draagdoek?

Overweeg je een rekbare draagdoek tweedehands aan te schaffen, dan raad ik je dit echt af. Voor een goede ondersteuning van je kindje is de stretch in een rekbare draagdoek enorm belangrijk.
Bij een tweedehands draagdoek weet je niet hoe de vorige eigenaar de draagdoek heeft gebruikt en vooral hoe de draagdoek is gewassen. Was je de draagdoek niet volgens de wasvoorschriften dan kan de stretch verdwijnen en zo heb je kans dat je een miskoop doet. Gelukkig zijn onze rekbare draagdoeken van de merken Bam+Boe en Babylonia zeer fijn geprijsd en zo weet je zeker dat je direct en veilig op pad kunt met je kindje.

 

Mijn favorieten

Ik heb inmiddels al heel veel merken mogen testen en gebruiken met mijn eigen zoontjes. Mijn ervaring is dat de rekbare draagdoeken van Babylonia  ByKay en Bam+boe ontzettend comfortabel en duurzaam zijn. De Babylonia Organic & Design en alle doeken van ByKay zijn vele malen sterker dan andere merken en zijn daarom ook heel comfortabel bij grotere kindjes.

Daarnaast ben ik ook dol op bamboe draagdoeken. Bamboe draagdoeken staan namelijk bekend om het bijzonder zachte materiaal. Ze zijn net ietsje dunner dan de Babylonia Organic, maar hebben daarentegen weer iets meer stretch, knopen nog makkelijker en zijn héérlijk voor newborns.  Dit zijn de perfecte doekjes om mee te starten als beginnende drager, maar ook een echte toevoeging voor de ouders met een kindje in de newborn-, babyleeftijd.

Wil je direct naar ons assortiment rekbare draagdoeken? Klik dan hier.

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl