fbpx

Blog

Rock that ringsling!

wat-is-een-ringsling

Een ringsling is super hip en ontzettend comfortabel, maar ervaring leert dat veel ouders niet van het bestaan van deze draagdoek af weten. Weet jij al wat een ringsling is? Ik zal je in deze blog vertellen waarom een ringsling niet mag ontbreken in jouw draagcollectie.

wat-is-een-ringsling

Wat is een ringsling?

Een ringsling is een korte geweven draagdoek met aan het uiteinde 2 aluminium ringen. Met deze twee ringen kun je de ringsling aanspannen, je hoeft de ringsling dus niet om te knopen. Een ringsling is een buik- en heupdrager ineen. De meeste ouders dragen hun kindje met een ringsling op de heup, maar sommigen vinden het prettig hun kindje meer richting de buik te dragen. De keuze is dus helemaal aan jou.

In 1,2,3 tellen

Een ringsling is toch wel de aller snelste ergonomische drager in gebruik. Je hangt namelijk de draagdoek om je schouder, je plaatst je kindje ter hoogte van je heup op de doek-rand, je trekt de stof over de rug van je kindje, je spant de draagdoek 3x aan en je bent klaar! Super eenvoudig en heel snel.

Van newborn tot peuter

Geweven draagdoeken zijn geschikt vanaf de geboorte tot aan de peuterleeftijd en zo ook dus de ringsling. Je hebt er daarom heel lang plezier van. In de newborn en baby leeftijd is de ringsling heel fijn, omdat de soepele stof mooi over de rug van je kindje vormt en een goede ondersteuning biedt bij de natuurlijke M-houding. Als je kindje groter wordt en zelfstandig gaat lopen is de ringsling ideaal, omdat je je kindje snel in en uit de drager kunt halen. Wil je kindje even zelf lopen, dan sla jij de ringsling gewoon als shawl om je nek en zodra je weer wilt dragen hang je hem weer over je schouders.

wat-is-een-ringsling

Rock that ringsling!

Een ringsling is een fantastisch hippe draagdoek. Het dragen van je kindje op de heup en de losse baan die na het aanspannen sierlijk naar beneden hangt, maakt deze drager niet alleen comfortabel, maar ook heel fashionable. Als jij door de stad loopt met je kleintje in de ringsling, steel jij de zeker de show!
Maar… natuurlijk is de ringsling ook heel fijn voor dragen in huis, korte wandelingen, een boodschapje in de stad of bij het naar school brengen van de oudere kinderen.

Wil je direct alle ringslings in onze webshop bekijken? Klik dan hier.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact op, ik help je graag!

 

wat-is-een-ringsling

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl