fbpx

Blog

Dikke of dunne draagdoek, wat bedoelen ze hier mee?

we-are-wovens-mixite-breeze-draagdoek

De dikte van een draagdoek wordt aangegeven in grammen per vierkante meter, oftewel gr/m2. Eigenlijk spreek je daarom meer over het gewicht van een draagdoek, dan over de dikte.

dikke-dunne-draagdoek

Wat bepaalt nu eigenlijk de dikte van een draagdoek?

De hoeveelheid garen per m2, het soort materiaal en dikte van het garen bepaalt de dikte van de draagdoek. Let er daarom op dat niet iedere 100% katoenen draagdoek even zwaar is. We are Wovens en Storchenwiege gebruiken bijvoorbeeld voor hun draagdoeken beiden 100% katoen, alleen zijn de draagdoeken van We are Wovens dikker. Dit heeft er mee te maken dat er binnen het katoen garen weer enorm veel verschillende diktes en soorten zijn.

Maar zoals ik al zei, niet alleen de dikte van het garen bepaalt hoe zwaar een draagdoek is, ook de keuze van het materiaal is heel belangrijk. Zo is wol een zwaarder materiaal dan bijvoorbeeld bamboe.

dikke-dunne-draagdoek

Dun – Gemiddeld – Dik

Alle draagdoeken met een gr/m2 onder de 220 kun je dun noemen. Deze draagdoeken zijn heel geschikt om een newborn te dragen.

Gemiddeld dikke draagdoeken zijn heel geschikt om newborns, baby’s en dreumesen te dragen. De draagdoeken van Little Frog, Storchenwiege, Babylonia en De Fling versie (275 gsm) van We are Wovens zijn gemiddeld qua dikte, zij hebben een gr/m2 tussen de 220 en 280.

Dikke draagdoeken hebben een gr/m2 van 280 en hoger. Deze draagdoeken zijn geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters. Je kunt er ook newborns in dragen, maar dat vergt wel wat ervaring. De We are Wovens Mixite is zo’n dikke draagdoek met een gewicht van 300 gr/m2. Ook Little Frog heeft een aantal draagdoeken in het assortiment met een dikte van 300 gr/m2.

Maar welke doekdikte kies ik nu?

Een dunne draagdoek is heel geschikt voor het dragen van newborns, maar zal zodra je kindje iets groter wordt wat minder prettig dragen.
Draagdoeken met een gemiddelde dikte zijn heel allround. Geschikt vanaf de geboorte, maar ook sterk genoeg als je kindje 1 jaar of ouder is.
Een dikke draagdoek is het beste geschikt voor het dragen van grotere baby’s en peuters, omdat ze heel draagkrachtig (sterk) zijn. Toch kun je met een dikke draagdoek ook een newborn dragen, al vraagt dat wel een goede knooptechniek. Bij de Front wrap cross carry kun je dan bijvoorbeeld het beste afknopen met een ‘twist’, zodat de stof niet onder de beentjes doorgaat.

Klik hier als je ons assortiment geweven draagdoeken wilt bekijken

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl