fbpx

Blog

Barnsteen sieraden

barnsteen-armband-baby

In deze blog vertel ik jullie alles over Baltische Barnsteen armbanden en kettingen voor kinderen.

barnsteen-ketting-armbandBaltisch amber

Alle Barnsteen sieraden zijn gemaakt van echt Baltisch Amber. Elke ketting is een handgemaakt product uit Litouwen. Sinds de oudheid staat Amber bekend om de genezende kracht.

Amber heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is een natuurlijke pijnstiller. Als Amber opwarmt tot lichaamstemperatuur, begint het Barnsteenzuur te verdampen en houdt het ontstekingsreacties tegen.

Fossiele hars

Barnsteen is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend. Barnsteen stamt uit het Mesozoïcum tot aan het Kwartair. Barnsteen is meestal warmgeel tot donkerrood van kleur, maar er bestaan ook meer groen-, blauw- of zelfs zwartgekleurde soorten.

barnsteen-hars

Ontstaan

Het feit dat veel insecten in barnsteen worden aangetroffen ontging de Romeinen niet. Zij verklaarden dit door aan te nemen dat barnsteen vloeibaar was toen het de insecten bedekte. Zij noemden de steen daarom gum-steen. 

Zoals ook nog bij de tegenwoordige dennen het geval is, loopt er uit kleine beschadigingen van de schors hars uit de boom. Deze hars beschermt de boom tegen insecten en schimmels. In vroegere tijden zijn door de bomen in het Oostzeegebied grote hoeveelheden hars geproduceerd. Na de ijstijd is het barnsteen door smeltwater uit de grond gespoeld en in zee terechtgekomen.

Natuurlijke pijnstiller

Dat Barnsteen helpt tegen pijn van doorkomende tanden of bij andere pijntjes mag ik niet beweren, maar ik denk wel dat de zuren uit de hars een werking op het lichaam hebben. Veel ouders geven aan dat dat hun kindje baat heeft bij het dragen van een Amber sieraad. Dus doe vooral wat jij denkt dat goed is.

barnsteen-veilig-veiligheid

Veiligheid

Iedere Amber sierraad is handgemaakt en tussen iedere Barnsteen zit een knoopje. Als er teveel druk op een sierraad komt breekt het, maar door de knoopjes vallen niet alle kralen van het bandje af, alleen het ene kraaltje ter hoogte van de breuk.

Gebruik de armbandjes en kettingen alleen onder toezicht van een ouder of vanaf de leeftijd van 3 jaar en ouder. De bandjes zijn niet om op te kauwen en dienen alleen als sieraad gebruikt te worden!

 

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl