fbpx

Blog

10 draagvragen aan: Hanna

10-draagvragen-aan

In ’10 draagvragen aan’  stellen wij 10 vragen die alles te maken hebben met het dragen van je kindje aan verschillende dragende vaders en moeders. Het spits wordt afgebeten door Hanna. 

Ik ben Hanna Yari, nog anderhalve maand mag ik mijzelf twintiger noemen. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd 0, 2 en 4 jaar oud. Ik werk als journalist, mijn hobby’s zijn mijn blog ‘Mama’s op hakken’ en fotografie; hierin probeer ik mijzelf nog te ontwikkelen.

Hoe ben jij op het idee gekomen of wie heeft jou enthousiast gemaakt om je kindje te dragen in een draagdoek of draagzak?

Ik kreeg bij de geboorte van mijn oudste kindje een zelfgemaakte ringsling als kraamcadeau. Dat vond ik zo’n ontzettend origineel cadeau en ik vond het erg leuk dat iemand de tijd neemt iets speciaal voor ons te maken. We hebben deze drager een aantal keer geprobeerd, maar het bleek niet zo bij ons te passen. Daarna heb ik mijn oudste kindje helaas niet meer gedragen . Na de geboorte van mijn tweede kindje probeerde ik een andere doek en ik was meteen verkocht! Mijn zoontje huilde veel en dit was dè manier om hem stil te krijgen.

Ben je direct na de geboorte van je kindje begonnen met dragen?

Ik begon bij mijn tweede zoontje met een week of 3 met dragen. De reden was vooral van praktische aard. We gingen naar een festival en ik wilde niet met mijn kinderwagen door het gras banjeren. De draagdoek beviel mij zo enorm goed dat ik hem sindsdien dagelijks ging gebruiken. Vooral als hij moest huilen of onrustig was.

Je kindje dragen uit praktische overweging of sociaal emotionele overweging?

Ik ben begonnen vanuit praktische overweging, maar ik vind het wel heel prettig dat mijn kindje zo dichtbij me is. Ik kan me voorstellen dat het voor een baby ontzettend fijn is om zo dichtbij mama te zijn. De geborgenheid is het gewend vanuit de buik dus het dragen in de doek voelt heel natuurlijk.

Je kindje dragen met een draagdoek of draagzak?

In het eerste half jaar vind ik de draagdoek vooral heel fijn, omdat de doek mooi aansluit en lekker strak zit. Dit geeft een geborgen gevoel, net alsof je kindje weer in terug in de buik zit. Na een maand of 6 vind ik de draagzak prettiger, die is wat sneller in gebruik. Ik draag nu met de Tula Free To Grow.

Wanneer ervaar jij het meeste gemak van het dragen?

Vooral op momenten dat ik mijn handen vrij wil hebben ervaar ik veel gemak van het dragen. Als ik met mijn kleuter naar ballet ga, dan heb ik mijn peuter in de buggy en de baby in de draagzak, ideaal. Mijn duowagen past niet in mijn kleine Citroën C1 dus dan is de draagzak echt een uitkomst. Ook op vakantie vind ik dragen heel fijn, geen gezeul met een kinderwagen. Ook als de kindjes niet in hun hum zijn of ziek dan draag ik ze ook graag.

Heb je een partner, opa, oma of oppas die je kindje ook draagt?

Mijn man draagt wel eens op vakantie, maar in het dagelijks leven ben ik degene die het meest gebruikt maakt van de drager.

Wat zijn jouw favoriete plekken om op pad te gaan met jouw kindje(s)?

Mijn grootste favoriet is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, daar hebben we een jaarabonnement. Je hebt er veel dieren en een mega grote speeltuin. Ontzettend leuk als het buiten regent of op een vrije zaterdag.

Daarnaast vind ik Hans en Grietje in Zeewolde erg leuk. Het is een pannenkoekenrestaurant met een grote speeltuin er omheen. De speeltuin is gratis dus als je alleen een drankje haalt ben je voor een paar euro de hele middag zoet. Al moet ik zeggen dat ik meestal meer dan alleen een drankje koop.

10-draagvragen-aan

Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste draagervaring?

Ik geniet het allermeeste als mijn kindje in de drager in slaap valt, dicht tegen mij aan. Dat is gewoon zo’n ontzettend lief gezicht en het geeft een heerlijk knus gevoel. En één van de leukste ervaringen waren de twee citytrips die we maakten naar Venetië en Rome. Heerlijk zo’n klein koppie die mee gluurt vanuit de drager en ook zo weer in slaap valt tijdens het wandelen. Door de draagdoek en draagzak vond ik deze citytrips heel goed te doen met kinderen.

Heb je ooit wel eens een gênant moment gehad tijdens het dragen?

Nou gênant niet per se. Ik heb in de eerste maanden wel vaak gehad dat mensen (vooral ouderen) snel kijken en denken dat je zwanger bent, maar daarna zien ze voetjes en hoor je: ‘’oooh kijk nou een baby’’!

Heb je nog fijne draagtips voor andere (aanstaande) ouders?

Mijn tip bij een rekbare doek is: koop er twee! Die kleintjes spugen hem nog wel eens onder en dan is een reserve erg fijn.

Welke mama of papa nomineer jij voor de volgende “10 draagvragen aan”?

Ik nomineer Ruth (@kukeluusje). Op haar instagram account staan prachtige draagfoto’s en dit maakte mij zo enthousiast dat ik bij mijn tweede kindje toch weer ben gaan dragen en een nieuwe doek en draagzak heb aangeschaft die mij wel bevielen.

 

Vond je deze “10 draagvragen aan” leuk om te lezen? Houd dan onze blog in de gaten voor de nieuwe 10 vragen aan of andere leuke items.

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl