fbpx

Blog

10 draagvragen aan: Ruth

10-draagvragen-dragen-in-schagen

In ’10 draagvragen aan’  stellen wij 10 vragen die alles te maken hebben met het dragen van je kindje aan verschillende dragende vaders en moeders. Deze keer het woord aan Ruth.

Ruth is 32 jaar, moeder van drie prachtige kinderen en getrouwd met Hans. Samen met Hans runt ze haar bedrijf kukeluusje.com. Een mooie webshop met prachtige items voor je interieur, de kinderkamer en speelgoed voor de kleintjes.

Hoe ben jij op het idee gekomen of wie heeft jou enthousiast gemaakt om je kindje te dragen in een draagdoek of draagzak?

Mijn schoonzus die vier kindjes heeft, heeft haar jongste dochtertje veel gedragen en was daar helemaal enthousiast over. Toen mijn eigen dochter Lauren geboren werd, mocht ik een cadeau uitzoeken en koos daarom draagdoek.

10-draagvragen-dragen-in-schagen

Ben je direct na de geboorte van je kindje begonnen met dragen?

Alledrie mijn kinderen heb ik direct vanaf de geboorte gedragen. En niet alleen ik, maar ook mijn man vond het fijn om ze zo dichtbij te kunnen hebben.

Je kindje dragen uit praktische overweging of sociaal emotionele overweging?

Beide! Zeker bij mijn jongste kindje speelt het praktische gedeelte ook een grote rol, want met drie kinderen om je heen is het heel fijn je handen vrij te hebben. Maar in alle gevallen speelt vooral de behoefte van nabijheid en troosten een grote rol.

Je kindje dragen met een draagdoek of draagzak?

In eerste weken, als je kindje nog klein is, vind ik een rekbare doek het fijnste. Toen mijn kinderen zwaarder werden, vond ik de rekbare doek minder prettig, daarna ben ik overgestapt naar een geweven draagdoek en een draagzak. De draagzak is heel praktisch en snel in gebruik, vooral mijn man gebruikt deze graag als we dagjes uit zijn etc.

Wanneer ervaar jij het meeste gemak van het dragen?

In de babyperiode vond ik het gewoon heel fijn om mijn kindje zo dichtbij te hebben en voelen. Ze sliepen heerlijk in de doek en ik kon makkelijk en snel voeden. Maar denk ook aan huil-uurtjes, dragen was dan echt de oplossing. Bij mijn jongste kindje had het dragen ook een positief effect op de hechting tussen mij en kindje. Ik kon hem knuffelen en een geborgen plekje bieden, terwijl ik ook voor mijn andere kindjes kon zorgen.

dragen-in-schagen

Heb je een partner, opa, oma of oppas die je kindje ook draagt?

Mijn partner draagt heel veel! Oma heeft het wel eens geprobeerd (past ook veel op), maar geeft toch de voorkeur aan de kinderwagen en dat is natuurlijk helemaal prima.

Wat zijn jouw favoriete plekken om op pad te gaan met jouw kindje(s)?

Het bos en strand zijn heerlijke plekken om te zijn, om te wandelen en om uit te waaien. Alleen niet echt heel relaxed met een kinderwagen vinden wij. Op deze momenten is de dragen zo fijn. Ook is het fijn als je kindje mee kan op de fiets, om bijvoorbeeld even boodschappen te halen in de stad. Draagzak in de fietstas, fietsen naar de stad en zodra we van de fiets afstappen gaat de kleine in de draagzak.

Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste draagervaring?

Ik heb niet één specifiek moment. Het allerfijnste is dat een kindje volledig tot rust kan komen en kan ontspannen in de doek of draagzak.

Heb je ooit wel eens een gênant moment gehad tijdens het dragen?

Een spuitluier in de draagdoek en dan dus geen andere drager of kinderwagen mee hebben. Heb ik flinke spierballen aan over gehouden, haha!

10-draagvragen-dragen-in-schagen

Heb je nog fijne draagtips voor andere (aanstaande) ouders?

1. Informeer en probeer uit, kijk en ervaar wat bij je past. Zo vind ik rekbare voor een newborn het allerfijnste, maar dit hoeft voor een ander niet zo te zijn.
2. Geef niet te snel op. Ik hoor heel vaak van ouders na een week proberen met hun newborn kindje, het past niet bij me. Dat kan ik gegrijpen, het is ook wel even oefenen met zo’n kleintje en je kunt er erg onzeker van worden als het niet lukt. Maar probeer het later dan nog eens, als je kindje ietsje groter is en jij iets zekerder bent, lukt het vast!
3. Laat je niet gek maken door ‘dure’ merken. Ondanks dat deze prachtig zijn, hoeft het niet te betekenen dat de goedkopere opties ‘minder goed’ zijn. Je hebt echt voor een klein budget al een doek of draagzak. Ook kun je een draagzak huren of lenen, om het eerst eens uit te proberen!

Welke mama of papa nomineer jij voor de volgende “10 draagvragen aan”?

Ik nomineer Andrea (@andreagoudzwaard)). Andrea is een ontzettend leuke mama van twee dochtertjes.

Vond je deze “10 draagvragen aan” leuk om te lezen? Houd dan onze blog in de gaten voor de nieuwe 10 vragen aan of andere leuke items.

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]
Hakhak.nl