fbpx

Blog

10 draagvragen aan: Marie

draag-blog-draagmama

In ’10 draagvragen aan’  stellen wij 10 vragen die alles te maken hebben met het dragen van je kindje aan verschillende dragende vaders en moeders. Dit keer stellen we de vragen aan Marie.

Marie is 31 jaar en woont samen met haar wederhelft, haar twee zonen; Tibbe ( 2,5 jaar) en Jip (1,5 jaar) en haar broer in Groningen. Ook wonen daar nog nog twee lieve katten en een konijn bij. Ze is net begonnen aan de verkorte pabo opleiding en over twee jaar hoopt ze zichzelf juf te noemen. Ze is dol op rust, wandelen door de natuur, een bezoek aan de kinderboerderij, zelfgemaakte cake die haar man bakt en gezellig met een kop thee en een boek of een fijne podcast op de bank. Marie probeert simpel en duurzaam te leven. Wees lief voor jezelf en de wereld om je heen, is een slogan die haar op het lijf geschreven is.

Hoe ben jij op het idee gekomen of wie heeft jou enthousiast gemaakt om je kindje te dragen in een draagdoek of draagzak?

Gedurende mijn zwangerschap moest ik lang op bed liggen en terwijl ik dat moest keek ik veel op Youtube. Alles wat met moederschap te maken had vond ik leuk om te zien en zo kwam een draagzak en draagdoek ook vaak voorbij. Ik ben me er daarna meer in gaan verdiepen en leerde dat ergonomisch dragen ontzettend belangrijk is. De twee Babybjörn hangzakken die we voor 15 euro hadden overgenomen hebben we toen direct weggedaan.

draag-blog-draagmama

Ben je direct na de geboorte van je kindje begonnen met dragen?

Mijn plan was direct te beginnen met dragen. We hadden een Tula met een babyinsert gekocht, de Tula Free to Grow bestond toen nog niet. Zoals dat gaat was het leven met een baby één grote verrassing. Na een hele zware bevalling heb ik 4 weken op bed gelegen, dragen ben ik gaan doen toen ik mezelf weer redelijk staande kon houden, dit was na een maand of 2 ongeveer. Ik begon eerst met kleine stukjes wandelen naar de groenteboer om de hoek; voor aardbeien.

Tibbe sliep eigenlijk best goed in zijn eigen bedje, maar toch mistte ik hem. Daarom ben ik hem ook binnen regelmatig gaan dragen. Gelukkig zijn we gezegend met grote kinderen met lange benen, dus met 2 maanden pastte Tibbe al in een gewone Tula, want dat gedoe met die babyinsert was niks voor mij. Na de geboorte van Jip was er gelukkig de Tula Free to Grow en hoefden we geen gebruik meer te maken van de  babyinsert. Ook woonden we destijds in een bovenwoning, we moesten dus de kinderwagen trapop trapaf dragen, met een draagzak kon ik vlug op pad. De draagzak gaf mij veel vrijheid en rust.

Je kindje dragen uit praktische overweging of sociaal emotionele overweging?

Beide en nog steeds. Tibbe is nu 2,5 en Jip 1,5 en we hebben 2 Tula Toddlers. Ik draag beide kinderen allebei nog mijn buik. Tibbe maximaal een uurtje, want met zijn maatje 98 is het een flinke, maar door elke dag te dragen ben ik natuurlijk beresterk geworden!

Onze kinderen geven ook zelf aan dat ze graag in de draagzak willen. Ze lopen dan naar de gangkast en pakken zelf de draagzak. Dan willen ze even bij knuffelen.

Als we ergens heen gaan, om bijvoorbeeld ergens een kopje koffie te drinken dan nemen we de draagzakken ook mee. Als ze moe worden, of iets heel spannend vinden kunnen ze lekker knus in de draagzak zitten.

Je kindje dragen met een draagdoek of draagzak?

Draagzak. Ik heb wel een draagdoek geprobeerd bij Jip, maar ik was toen als zo gewend aan een draagzak dat het gemak me wel erg beviel. Ik heb Jip na de geboorte gedragen in een ringsling, dat was makkelijk en lekker dichtbij. Toen hij 3 maanden was pakte ik steeds vaker de draagzak, maar voor die eerste weken vond ik een ringsling heel fijn.

draag-blog-draagmama

Wanneer ervaar jij het meeste gemak van het dragen?

Als we in al ons enthousiasme de wandeling net iets korter hadden ingeschat en 1 van de kinderen moe wordt. Ook als ik in mijn eentje met beide kinderen op pad ben en ze hebben allebei een ‘ik ren weg’-dag, dan heb ik 1 kind op mijn rug en de ander aan de hand.

Heb je een partner, opa, oma of oppas die je kindje ook draagt?

Jazeker, mijn man draagt onze kinderen net zo veel als ik. Toen hij bij mij zag hoe fijn het dragen was, is hij Tibbe ook gaan dragen toen hij een half jaar oud was. Ik was toen ook al weer drie maanden zwanger dus ging  Tibbe ook steeds vaker bij mijn man in de draagzak. Al heb ik hem ook nog wel eens met een dikke buik op mijn rug gedragen. Bij Jip zijn we beiden na zijn geboorte direct gaan dragen.

Wat zijn jouw favoriete plekken om op pad te gaan met jouw kindje(s)?

In Groningen heb je bij het natuurgebied Kardinge een OER speeltuin. Heel erg leuk, met een waterpomp, zandbak, en heuveltjes om op en af te klimmen.

Het grafisch museum (GRID) in groningen is heel erg leuk, vooral de werkplaats waar de kinderen door hele lieve enthousiaste mensen krijgen uitlegt hoe de drukpersen werken.

Dichtbij Groningen ligt Haren en daar heb je zorgkinderboerderij De Mikkelhorst met een leuke speeltuin, veel dieren en een lekker kopje koffie. Ook is er een pluktuin.

En als laatste natuurlijk het Groninger Museum. Bij regen of een hittegolf, een museum kan altijd. Momenteel is er de expositie van Daan Roosegaarde. Echt een aanrader met kinderen want je mag alles aanraken.

Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste draagervaring?

Als ze eindelijk de rust vinden die ze nodig hebben en dan heerlijk diep ademend plakkend tegen je aan slapen. Mijn grappigste moment; als je denkt dat ze slapen en je noemt hun naam en er komt een hele enthousiaste ‘ja mama!!!’ terug.

Heb je ooit wel eens een gênant moment gehad tijdens het dragen?

Ja, ik schaam me er dood voor, maar toch ga ik dit noemen want het gebeurd vaker dan je denkt. Ik ben een keer gevallen met Tibbe in de draagzak. Ik voelde me opgejaagd in het verkeer en stak toch over, terwijl ik eigenlijk gewoon had moeten wachten. Ik struikelde over de stoeprand in mijn haast. Ik schrok me hartstikke dood natuurlijk. Allemaal mensen eromheen met vragen en auto’s die stopten. Mijn arm lag open, het glas van mijn horloge stond in mijn hand. Tibbe gaf geen kick. Toen ik de draagzak losmaakte bleek dat hij er gewoon doorheen was geslapen, hij deed één oog open van: ‘mam.. ik lig te slapen, wat is er nou?’.

draag-blog-draagmama

Heb je nog fijne draagtips voor andere (aanstaande) ouders?

Onze beide kinderen zijn dol op hun speen, ik iets minder dol op een speen van de grond rapen met een kind in de draagzak. Gebruik daarom een speenkoord.

En mijn volgende tip als er een kapje aan je draagzak zit, laat die ook in de winter aan je draagzak zitten. Het helpt niet alleen tegen de zon maar ook tegen de regen en wind. Al word je zelf nog steeds kleddernat, je kleintje blijft tenminste wel lekker droog.

Welke mama of papa nomineer jij voor de volgende “10 draagvragen aan”?

Ik nomineer voor de volgende 10 draagvragen Ilse @vlierefluiter

Vond je deze “10 draagvragen aan” leuk om te lezen? Houd dan onze blog in de gaten voor de nieuwe 10 vragen aan of andere leuke items.

 

 

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Hakhak.nl