fbpx

Blog

10 draagvragen aan: Lisse

10-draagvragen-aan

In ’10 draagvragen aan’  stellen wij 10 vragen die alles te maken hebben met het dragen van je kindje aan verschillende dragende vaders en moeders. Dit keer stellen we de vragen aan Lisse.

Lisse werkt als schrijver en vertaler en woont samen met haar man en 2 kindjes; Wolff en Lotus.

draag-blog-babywearing-blog

Hoe ben jij op het idee gekomen of wie heeft jou enthousiast gemaakt om je kindje te dragen in een draagdoek of draagzak?

Ik vind het fijn om Lotus dichtbij me te dragen. Ze heeft negen maanden in mijn buik gezeten en het voelt onnatuurlijk om haar nu opeens niet bij me te dragen. Ook merk ik dat ze het zelf ook fijn vindt om gedragen te worden. En het is natuurlijk ook heel handig als je al een kindje hebt, want ik heb op deze manier mijn handen vrij voor mijn peuter!

Ben je direct na de geboorte van je kindje begonnen met dragen?

De eerste dagen na de geboorte heb ik vooral lekker geknuffeld in bed en op de bank, maar zodra ik weer naar buiten ging, ben ik haar gaan dragen. Praktisch én fijn.

Je kindje dragen uit praktische overweging of sociaal emotionele overweging?

Zoals ik hierboven al zei is het echt handig om je kindje te dragen, omdat zij op deze manier stil en tevreden is én ik mijn handen vrij heb voor mijn zoontje. Maar ik geloof ook echt dat het goed is voor een kindje om gedragen te worden na negen maanden in mijn buik gezeten te hebben. Het voelt natuurlijk om haar in deze periode nog dichtbij me te hebben.

Je kindje dragen met een draagdoek of draagzak?

Draagzak. Ik zweer bij de Tula Free to Grow. Die kan je gebruiken tot je kindje een peuter is én hij is heel makkelijk in gebruik. Twee kliks en je kindje zit. Ik vind draagdoeken heel mooi, maar ik vind het een enorm gedoe om een draagdoek goed om te krijgen. Zeker wanneer mijn dochtertje overstuur is en ik haar snel gerust wil stellen, is het niet handig als ik nog vijf minuten sta te prutsen met een draagdoek. Dus de draagzak is voor mij ideaal!

10-draagvragen-aan

 

Wanneer ervaar jij het meeste gemak van het dragen?

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik anders mijn handen vrij zou moeten hebben voor mijn zoontje, of hoe ik mijn honden zou moeten uitlaten mét baby erbij. Ze vindt de wandelwagen niet fijn en haar steeds op de arm dragen betekent dat ik alles met één hand moet doen (ook het zorgen voor mijn zoontje). Het brengt dus enorm veel gemak met zich mee.

Heb je een partner, opa, oma of oppas die je kindje ook draagt?

Ja, mijn partner draagt Lotus ook veel. Dat heeft hij bij mijn zoontje ook altijd gedaan en nu is het fijn dat hij zijn dochtertje ook kan dragen.

Wat zijn jouw favoriete plekken om op pad te gaan met jouw kindje(s)?

Ik heb twee honden en wandel dus heel veel in het bos naast ons huis in Amersfoort. Daar geniet ik enorm van en ik vind het fijn om mijn kinderen al op jonge leeftijd gewend te laten raken aan wandelen en lekker veel buiten zijn. Ik vind het ook heel leuk om naar een kidscafé te gaan waar mijn zoontje lekker kan spelen, ik met mijn dochtertje lekker kan zitten en ik ondertussen kan genieten van een goede kop koffie en een lekker stukje taart ;-).

Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste draagervaring?

Ik vind dragen het fijnst als ik buiten ga wandelen. Ik houd sowieso enorm van grote wandelingen en om haar dan bij me te dragen en te zien dat ze eigenlijk altijd ontspannen in slaap valt, is heel fijn en bijzonder. Mijn zoontje heb ik vorig jaar zomer gedragen tijdens het wandelen door de Franse Alpen. Dat vond ik ook zo bijzonder. Zo kun je de mooiste plekken bezoeken terwijl  je kindje gewoon dicht bij je is, zonder het gedoe dat een wandelwagen met zich meebrengt!

draag-blog-babywearing-blog

Heb je ooit wel eens een gênant moment gehad tijdens het dragen?

Nee, gelukkig niet!

Heb je nog fijne draagtips voor andere (aanstaande) ouders?

Kom ik weer: de Tula Free to Grow! Ik vind het een heerlijke draagzak en hij ziet er nog mooi uit ook! Daarnaast, draag je kindje de eerste drie maanden van zijn/haar leven lekker veel bij je. Je kunt hem/haar nog niet verwennen en het is voor je kindje een hele veilige manier om te wennen aan het leven buiten de buik.

Welke mama of papa nomineer jij voor de volgende “10 draagvragen aan”?

Ik nomineer voor de volgende 10 draagvragen Marie, @hutjeindestad .

Vond je deze “10 draagvragen aan” leuk om te lezen? Houd dan onze blog in de gaten voor de nieuwe 10 vragen aan of andere leuke items.

 

 

 

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Hakhak.nl