fbpx

Blog

10 draagvragen aan: Andrea

draag-vragen-aan-draagmama

In ’10 draagvragen aan’  stellen wij 10 vragen die alles te maken hebben met het dragen van je kindje aan verschillende dragende vaders en moeders. Deze keer het woord aan Andrea.

Andrea is 27 jaar oud, getrouwd met Jaap. Samen hebben ze 2 dochters; Salomé van 3 jaar en Suah van 8 maanden oud. Door onder andere depressies is Andrea al een aantal jaren afgekeurd en daarom fulltime thuismama van haar meiden. Koken, bakken en er op uit gaan met Salomé en Suah zijn dingen die Andrea het liefste doet.

Hoe ben jij op het idee gekomen of wie heeft jou enthousiast gemaakt om je kindje te dragen in een draagdoek of draagzak?

Toen ik zwanger was van onze oudste dochter, heb ik een aantal artikelen gelezen over het dragen van je kindje; hoe je kunt dragen en wat de voordelen van dragen zijn. Daarom vroegen we een draagzak als kraamcadeau en die hebben we toen ook gekregen. Het knopen van een draagdoek leek me toen nog wel lastig en daarom koos ik voor een draagzak. Ik vond het dragen zó fijn en dus de draagzak werd goed gebruikt. Tijdens de zwangerschap van mijn 2e dochtertje wilde ik toch ook een draagdoek proberen. Ik koos voor een rekbare draagdoek. Het knopen viel me 100% mee. Het was helemaal niet moeilijk en zodoende heb ik een paar weken geleden ook nog een geweven draagdoek aangeschaft.

Ben je direct na de geboorte van je kindje begonnen met dragen?

Ja ik ben gelijk in de kraamtijd begonnen met dragen. Het hielp goed om de meisjes rustig te krijgen. Als ze verdrietig waren of om ze snel in slaap te krijgen. Ook vond ik het ideaal de meiden te dragen als we even op stap gingen, minder prikkels voor de baby en heerlijk dicht bij mama! Zo hoefde ik ze ook niet steeds uit handen te geven, dat deed ik namelijk niet graag.

Je kindje dragen uit praktische overweging of sociaal emotionele overweging?

Allebei! Praktisch, omdat je op veel wandelpaden niet met een kinderwagen kan rijden. Ook tijdens bijeenkomsten en kerkdiensten waar je veel zit, is het heel praktisch. Geen grote wagen mee, maar de kindjes gewoon lekker dichtbij mij. Ik vind het ook heel belangrijk dat vooral toen ze klein waren ze dichtbij mama of papa konden zijn. De draagdoek en draagzak, biedt zoveel veiligheid, troost en geborgenheid!

Je kindje dragen met een draagdoek of draagzak?

Bij Salomé had ik dus alleen een draagzak, maar ik ben heel blij dat ik bij Suah ook een doek heb aangeschaft. Ik heb Suah nog steeds alleen maar in de doek gedragen. Jaap gebruikt de draagzak wel, dus hij wordt nog wel gebruikt. Vanaf de geboorte heb ik Suah gedragen in de rekbare doek. Heerlijk vond ik hem, omdat hij mooi aansluit om haar lijfje en het zit erg lekker op de bank. Nu ze wat ouder en vooral zwaarder wordt is de geweven doek wat fijner. Vooral als ik een lange wandeling maak, blijft de geweven draagdoek beter zitten. Ik ga de komende tijd lekker veel oefenen met knopen.

Wanneer ervaar jij het meeste gemak van het dragen?

Op verjaardagen, drukke evenementen of als we gauw even een boodschap moeten doen. De doek knoop ik thuis al om, hup Suah erin bij de winkel en zo heb ik mijn handen vrij voor Salomé en de boodschappen. Bij verjaardagen of drukke evenementen waar veel prikkels zijn, vind ik het ook ideaal! Zo beperk je de prikkels en blijft Suah een stuk rustiger.

draag-vragen-aan-draagmama
Heb je een partner, opa, oma of oppas die je kindje ook draagt?

Ja, mijn man Jaap draagt allebei de kindjes ook. Hij vindt het knopen niks, dus pakt altijd de draagzak. Als we de beide kinderen dragen dan mag hij uiteraard de oudste en dus zwaarste dragen 😉

Wat zijn jouw favoriete plekken om op pad te gaan met jouw kindje(s)?

Wij vinden het heerlijk om de natuur in te trekken. Hier in Doornspijk zijn genoeg mooie plekjes om een lekker eind te wandelen. Tussen de weilanden langs het Veluwemeer, het bos in of de zandverstuiving. Voor ieder wat wils! Op vakantie zoeken we dus ook vaak zulke plekjes! Met onze oudste dochter zijn we al 2 keer op rondreis door Schotland geweest, waar de draagzak ook echt een uitkomst was. Komende zomer hopen we naar Zwitserland te gaan en kunnen we allebei de kindjes dragen tijdens wandelingen!

Wat is jouw mooiste, leukste of grappigste draagervaring?

Een mooie ervaring was dat ik samen met een vriendin op stap was en we beiden ons kindje droegen. Ook vind ik het mooi om te zien hoe de meiden vanuit de draagdoek contact maken met mij of de mensen om ons heen. Ik geniet het allermeest als ze heerlijk in slaap vallen in de draagdoek of als de doek direct troost biedt als ze verdrietig zijn.

Heb je ooit wel eens een gênant moment gehad tijdens het dragen?

Ik heb lang zitten denken, maar kan niet zo snel iets bedenken. Soms is het een beetje gênant als ik ergens naar het toilet moet en ze slaapt net lekker. Ach, dan maar samen naar het toilet..

Heb je nog fijne draagtips voor andere (aanstaande) ouders?

Probeer het dragen uit, het is zó de moeite waard! Na de geboorte vond ik een rekbare doek het allerfijnst. En als je kindje wat zwaarder wordt is de geweven doek lekker stevig. Is het knopen van een doek echt niks voor jou? Dan kun je altijd nog een fijne draagzak proberen!

Welke mama of papa nomineer jij voor de volgende “10 draagvragen aan”?

Ik nomineer Els (@els_soldaat)). Els is een lieve mama van drie prachtige jongens.

Vond je deze “10 draagvragen aan” leuk om te lezen? Houd dan onze blog in de gaten voor de nieuwe 10 vragen aan of andere leuke items.

Liefs,
Marije

Instagram
inspiratie

[iscwp-slider username="drageninschagen" show_caption="true" popup="false" show_likes_count="false" show_comments_count="false" slidestoshow="6" dots="false" arrows="false"]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Hakhak.nl